вівторок, 29 листопада 2016 р.

Галина Сохань Демократія як потреба часу. Семінар з підготовки тренерів у рамках українсько-швейцарського проекту DOCCU «Розвиток громадянських компетентностей в Україні»

  23-25 листопада 2016 року у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар з підготовки тренерів у рамках українсько-швейцарського проекту DOCCU «Розвиток громадянських компетентностей в Україні». Учасники семінару мали можливість інтерактивно попрацювати в командах і представити свої розробки з методики утвердження демократичних цінностей в українському суспільстві. Демократичні принципи є потребою часу, коли ідеться про утвердження толерантності, верховенства права в українському суспільстві. Направду, семінар був цікавим і насиченим, особливо коли відбувався обмін досвідом між педагогами Луганщини, Київщини, Івано-Франківщини та Львівщини. У цьому контексті мені пригадалося гасло одного із Всеукраїнських соціальних тижнів, ініційованих Інститутом екуменічних студій УКУ: «Ми різні, але ми єдині». Тому кожен з нас задля добробуту у державі повинен утверджувати демократичні цінності: толерантність, повагу до гідності людини, яка може мати інші політичні погляди, релігійні переконання, національну приналежність. Бути демократом – це зберегти образ і подобу Божу у собі і побачити їх у своєму ближньому. 



Галина Сохань Студенти ІV курсу філософсько-богословського факультету УКУ провели урок-тренінг з християнської етики

   Студенти ІV курсу філософсько-богословського факультету УКУ ознайомилися з основами методики викладання християнської етики в школі та провели урок (з елементами тренінгу) з християнської етики. Студентам вдалося довести, що про любов до Бога та ближнього можна говорити по-сучасному, використовуючи при тому активні методи: рольові ігри, моделювання життєвих ситуацій, виготовлення та використання яскравих банерів. Окрім того, було обговорено, яким чином можна популяризувати християнські цінності серед різних верств населення.






середу, 16 листопада 2016 р.

Галина Сохань ІV Міжнародна виставка «Осінній салон «Вища освіта - 2016» у Львові

   11-12 листопада у Палаці мистецтв відбулася ІV Міжнародна виставка «Осінній салон «Вища освіта - 2016». Відвідувачі мали можливість ознайомитися з діяльністю українських, польських, словацьких та канадських вищих навчальних закладів. Особисто мене вразила велика кількість зарубіжних ВИШів, окремі з яких презентували програми для безкоштовного навчання українських учнів за кордоном. Зрештою це і не новина, адже в останні роки багато школярів для здобуття фахової освіти обирають закордонні ВИШі. Водночас українські навчальні заклади також креативно презентували власну діяльність. Під час виставки школярі, педагоги, усі, хто цікавився новинками у сфері вищої освіти, мали можливість взяти участь у майстер-класі «Як швидко відновити знання англійської від мовної школи еWords». Надзвичайно цікавою була демонстрація одягу від студентів Львівського державного коледжу легкої промисловості. Також Галина Бохонко, керівник Міжнародного освітнього центру, презентувала журнал «Моя освіта» - путівник по освітньому простору. Одним словом – багато гарних вражень, позитивних емоцій, цікавих зустрічей. Наступна виставка планується весною 2017 року. Сподіваюся, буде не менш цікавою і креативною. Не прогавте.