середу, 22 лютого 2017 р.

Галина Сохань Олімпіада з християнської етики

  Про ІІІ етап учнівської обласної олімпіади з християнської етики можна прочитати за цими посиланнями:
  18 лютого 2017 року відбувся ІІІ етап обласної учнівської олімпіади з християнської етики. Щиро дякуємо всім, хто доклав свої зусилля до проведення цього заходу - а це працівники Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Катехитично-педагогічного інституту УКУ, філософсько-богословського факультету УКУ, а найголовніше – вчителі, які приклали максимум зусиль, аби їх учні стали учасниками олімпіади. Також подяка батькам, які вболівали за своїх дітей. 

  Уже закінчилася олімпіада з християнської етики, а також апеляція. Вдячна всім, хто долучився до проведення заходу. Трохи переживала за апеляцію, але цьогоріч саме апеляція дала мені унікальну можливість познайомитися з окремими талановитими учнями та вчителями. Одна з таких – Герин Олеся зі Стрийщини, учениця 8 класу. Під час спілкування я відкрила для себе креативну і глибоко духовну людину. Запам’яталась мама Олесі, вчитель української мови і літератури, яка вболівала за доньку і підтримувала її. Вдячна їм за наполегливість і щирість. Такі люди приємно вражають. У них є чого повчитися… Чекаємо вчителів, учнів, а також їх батьків на наступних заходах на етичну тематику.

пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Галина Сохань Відкриття Школи міжрелігійної журналістики у Львові: перспективи та очікування

   16 лютого 2017 року у приміщенні Львівської міської ради відбулося відкриття Школи міжрелігійної журналістики. Це інноваційний за своїм змістом проект, в основі якого закладені принципи міжрелігійного діалогу, толерантності та взаємоповаги. Українське суспільство за своєю суттю є полірелігійним та полікультурним.Тому якраз на часі толерувати у суспільстві релігійну комунікацію та взаємоповагу через медіаресурси. 
   Під час відкриття Школи міжрелігійної журналістики Тарас Дзюбанський наголосив на основних аспектах її діяльності у Львові. Натомість Лідія Батіг розкрила суть основних положень документу Другого Ватиканського собору Католицької церкви «Nostra Aetate», в основі якого – міжрелігійний діалог, толерантність та взаємоповага. А от Юліана Лавриш акцентувала на особливостях релігійної проблематики у медіа, необхідності змінювати моделі комунікації між Церквою і суспільством. Адже є нові виклики, тому необхідно через медіа формувати громадянські компетентності в українському суспільстві. Брейк-кава додала емоцій та ідей у дискусіях. Також приємно було поспілкуватися з креативними журналістами Наталією Ліхновською та Романом Назаренком, представниками різних релігій та культур. 
   Я вважаю, що ХХІ століття – це століття суцільних діалогів та компромісів – освітніх, релігійних та культурних. Тому Школа міжрелігійної журналістики у Львові має велику перспективу, як і «Духовна велич Львова». Вдячна організаторам за запрошення. Сподіваюся, всі зустрічі будуть цікавими і плідними.