вівторок, 17 листопада 2015 р.

Галина Сохань «Ангели миру» для … Донбасу. І не тільки

Якось під час розмови колега по роботі Ігор Олексюк запитав, чи ми можемо якимось чином долучитися до створення «Музею ангелів» (інша назва – «Музею на крилах») у луганському містечку Кремінна. Я була здивована пропозицією і не менш заінтригована. Сказала, що подумаю, а сама тим часом намагалася знайти якнайбільше інформації про цей музей в Інтернеті. Виявляється, така ідея належить десятирічній Полінці Туфекчі, яка мріє про те, аби на її Батьківщині нарешті настав мир. Ідея створення такого музею знайшла підтримку як у релігійних колах, так і світських, як в Україні, так і далеко за її межами. До речі, відкриття такого музею заплановано 21 листопада, у день святкування пам’яті архистратига Михаїла. Музей фактично існує у приміщенні бібліотеки одного із монастирів. У ньому вже є чимало експонатів – ангелят миру.
Ми долучилися. І то якось несподівано. Очевидно, тому, що не залишаємося байдужими до того, що відбувається на Сході України. Кожен з нас на блакитній паперовій листівці-хмаринці написав побажання, які прикріпив до ангела, виготовленого у народному стилі.
Кожен з нас, а це Ігор Гусаков, Ігор Олексюк, Володимир Полулях і я, Галина Сохань,  були щирими у побажаннях миру та злагоди.

На моїй листівці побажання миру були написані трьома мовами: рідній українській, російській і французькій. Остання мова була вибрана не випадково. У ті дні відверто захотілося бути солідарною також з французами, які втратили чимало громадян під час теракту у Парижі. Нехай ангели миру частіше відвідують не лише наші землі, а й наші серця. Буде тоді менше і сліз, і втрат найціннішого – людського життя!




Немає коментарів:

Дописати коментар