понеділок, 19 грудня 2016 р.

Галина Сохань «Величаємо тебе, святителю Христовий, Миколаю» (зимове свято подарунків і милосердя)

  Кожен з нас, очевидно, полюбляє 19 грудня – день, коли отримуємо подарунки: шукаємо їх під подушкою, очікуємо їх від близьких людей, а також самі намагаємося зробити багато приємних несподіванок рідним. Життєпис святителя Миколая, якого згадуємо у цей день, спонукає нас до милосердя, благодійництва, навіть жертовності. Український народ по-особливому полюбив це свято. У цей день не лише приносять подарунки, а й печуть так звані «миколайчики» (печиво у вигляді доброго Миколая, ангела, мішка з подарунками), потім ними апетитно ласують. Сьогодні звичай пекти миколайчики не настільки поширений, хоча можна без труднощів знайти в інтернеті цілу низку рецептів, як правильно зготувати «миколайчики». Подекуди на ярмарках можна й купити готові.

 Окрім того, Св. Миколая вважають покровителем подорожуючих, мореплавців, навіть воїнів, також він є захисником усіх скривджених.
     Щиро бажаю, аби кожен з нас не лише отримав подарунки у цей день, а й сам сповнився любові та доброти до ближніх, позитивних емоцій та почуттів.

Немає коментарів:

Дописати коментар